Första datorerna skickas till Etiopien

Tack vare våra första projekt har vi lyckats köpa 10 stycken datorer som nu kan skickas ner till Etiopien.

Vi är extremt glada och stolta över det första lasten av Dell laptops som skickas till Etiopien i samband med att Abbe åker ner för att hitta flera IT talanger och testa deras kunskaper. Vi är i en otroligt spännande fas där vårat systerbolag i Etiopien växer och söker nya utvecklare med olika erfarenheter och seniorgrader.

Utbildningssyfte för IT studenter

Datorerna ska även användas i utbildningssyfte för studenter som är nyfikna på utvecklingsmetoder som de inte lär sig om på universitetet och vill lära sig av våra seniora programmerare. Samt för frilansare för våra kunder med mindre projekt.

Bara tre månader sen började vi inleda våra första diskussioner med de första potentiella kunderna. Vi hade inget kontor, inga anställda och saknade kunskap i hur man driver bolag. Nu har vi en fantastisk VD vid namnet Eleni som vi kommer att presentera inom kort. Hon är extremt driven kvinna med stora drömmar, ambitioner och hjärta av guld.

Och framförallt är hon en fantastisk människovetare och ledare som kommer att driva vårat dotterbolag i Etiopien och se till att våra anställda har en arbetsplats som de kommer till med ett leende på läpparna. Att importera dessa datorer och utöka kontorsytan är ett första steg till våran dröm - att skapa Etiopiens bästa arbetsmiljö.

Ni gjorde det möjligt

Med risk att tjata, vill vi ännu en gång passa på att tacka våra kunder som trott på oss sedan dag ett. Detta hade aldrig varit möjligt utan eran hjälp, erat förtroende och tålamod i början.

Datorerna må inte vara av den kalibern som svenska IT konsultbolag använder, men mätt i Etiopiska mått är de minst sagt över all förväntan. Vi vill även passa på att tacka IT Auktion AB för en grym service, snabba leveranser och överkomliga priserna!

datorer etiopien
datorer till Etiopien