Stipendium – Socialt företagande

Vi kan stolt meddela att Sweetopia tilldelats den 24 Juni ett stipendium och diplom för socialt företagande av EPW Foundation och Dr. Peter Wallenbergs stiftelse för Entreprenörskap och affärsmanskap.
Detta, är en oerhört stor milstolpe för oss och vi är oändligt tacksamma för utmärkelsen med allt vad den innebär.

VD och medgrundare Abenezer Nigos blev tilldelad detta fantastiska pris med motivering:

“For his vision and drive to build a technological bridge between Sweden and Africa in the employment of Ethiopian IT engineers in their work for Swedish customers. We would like to support Abenezer’s ingenious idea by providing financial aid at the early stages of his efforts”

epw foundation
En lycklig Abenezer

Denna utmärkelse möjliggör så mycket för oss och hjälpte oss verkligen att komma på banan. Nyheten spred sig snabbt och väckte en stor gnutta hopp för vårat Etiopien team, som insett att vi menar allvar med våran vision och att det finns andra som tror på oss. Precis som för andra entreprenörer är resan inte spikrak i början. Detta har öppnat upp nya dörrar och har lett till ett helt nytt kapitel för oss där vi kommer kunna skapa heltidsjobb i Etiopien redan i år(!)

Vi hoppas att kunna ge tillbaka och öppna samma dörrar för andra entrepenörer i Sverige på sikt. Vi vill även passa på att ännu en gång tacka juryn beståendes av helt fantastiska människor: Conni Jonsson, Claes Dahlbäck, Hjalmar Didriksson, Sara Wimmercranz och Susanne Najafi.

Vill du veta mer? Kontakta oss!